You may want to put some text here

Adl compile initial content not found

Omdat ik ga beginnen met een nieuw Adobe Air projectje was ik opzoek naar een manier om mijn compile/build handelingen te automatiseren. Dit zou normaal vrij gemakkelijke te doen moeten zijn omdat Adobe bij zijn SDK een aantal commandline interfaces meeleverd.

Namelijk met amxmlc kan je een applicatie compileren en vervolgens kan je met de adl debugger/launcher je applicatie starten.

De eerste stap ging zonder problemen:

amxmlc AirTail.mxml

Nu was mijn applicatie gecompileerd maar als ik mijn applicatie wilde starten met

adl AirTail-app.xml

dan kreeg ik de melding:

initial content not found

Om dit op te lossen open je AirTail-app.xml (je applicatie beschrijving xml) en daar zal je zien dat het content element van de xml niet is ingevuld. Dit wordt normaal door je IDE gedaan maar aangezien ik hier volledig met commandline werk moet je dit even met de hand invullen. Door hier de naam van je SWF in te vullen was het probleem opgelost. In mijn geval was dat AirTail.swf:

<content>AirTail.swf</content>

Hieronder zie je nog een afbeelding van de fout die ik kreeg tijdens het starten van de applicatie:

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

Leave a Comment