You may want to put some text here

Adsense afhankelijk van interesses bezoeker

Google heeft de manier waarop er gerelateerde adverties worden getoond met adsense gewijzigd. Vroeger was het zo dat de advertenties werden getoond die betrekking hadden op de inhoud van je website. Dit is nu niet meer het geval. Vanaf nu zullen er advertenties getoond worden die samenvallen met de interesses van de bezoeker.

Google houd vanaf nu voor elke bezoeker bij wat zijn interesses zijn via een cookie. Je kan via de Google adsense pagina kijken welke interesses Google aan jouw gekoppeld heeft. Deze kan je dan ook gaan bewerken als ze niet helemaal juist zijn.

Hieronder kan je zien wat Google aan mij gekoppeld had van interesses en ik kan je zeggen dat deze bijna perfect overeen kwamen met mijn interesses.

afbeelding-2

Persoonlijk denk ik dat dit voor de webmasters die gebruik maken van Adsense een zeer goede zaak is. Dit kan bijna niet anders aangezien je zou denken dat gebruikers nu veel meer op advertenties gaan klikken omdat deze over hun interessegebieden gaan.

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

1 Responses »

  1. Ben benieuwd of dit wel zoveel beter is, cookies zijn namelijk altijd te omzeilen. Maar heb net een nieuwe Adsense account aangevraagt dus ga zo maar even prutsen!

Leave a Comment