You may want to put some text here

AVG ziet user32 DLL als trojan

AVG LogoGebruikers van het anti-virus programma AVG hebben zo’n maand geleden te maken gehad met een zware bug in de software. Een update van het programma zorgde ervoor dat het bestand user32.dll ontrerecht aanzien werdt als een trojan.

De melding die de gebruiker tezien kreeg was dat het virus PSW.banker4.APSA gevonden was op het systeem. Als gevolg hiervan werdt de DLL gedelete waardoor vervolgens de computer telkens in een lus blijft herstarten.

Om het probleem op te lossen moet je handmatig het user32.dll bestand handmatig terug op de computer plaatsen. Het bestand kan je vinden op de Windows XP CD-Rom en kan je met een opstartdiskette/CD-Rom terug plaatsen in de map windows\system32\. Na het herstarten van het systeem zullen alle problemen van de baan zijn. Voor de zekerheid nog eens even de laatste updates van AVG binnen halen en je kan terug aan de slag met je computer.

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

Leave a Comment