You may want to put some text here

Coverflow afbeeldingen toevoegen in iTunes

Ben je in het bezit van een iPod of iPhone?. Dan heb je waarschijnlijk ook al wel eens gemerkt wanneer je liedjes via iTunes op je toestel zet en je gaat naar je cover flow kijken op je toestel, dat hier dan de meeste CD’s niet voorzien zijn van een afbeelding. In deze tutorial laat ik je zien hoe je in iTunes handmatig zo’n afbeelding kunt instellen voor een CD. Als resultaat zal je een coverflow krijg waar elke CD een afbeelding heeft.

Open je iTunes en kies een CD waar je een afbeelding aan wilt toevoegen. Ga nu naar google afbeeldingen ( images.google.be ). Geef hier de titel van de CD in. Nu zal je normaal wel een afbeelding vinden van de CD die je zoekt. Sla deze afbeelding op je bureaublad op. Ga nu terug naar iTunes en selecteer alle liedjes van de CD met behulp van de Ctrl toets in te houden en met je muis te klikken. Druk nu rechtermuisknop op de selectie van de liedjes en kies uit het menu voor Info tonen.

Selecteer liedjes van de CD

Nu zal iTunes normaal een vraag stellen of je de info van meerdere liedjes tegelijk wilt wijzigen. Klik op ja voor deze vraag. Dubbelklik in het vakje rechts onder Illustratie. Nu kan je een afbeelding selecteren en toevoegen. Als je wilt kan je ook rechtstreeks je afbeelding van het bureaublad op het witte kadertje slepen.

Illustratie / CD cover toevoegen aan liedjes

Druk vervolgens op OK. iTunes zal nog een bevestiging vragen voor het wijzigen van de gegevens, antwoord hierop met ja.

Meerdere onderdelen wijzigen?

Het toevoegen van deze afbeeldingen moet je nu doen voor al je CD’s die nog geen cover hebben. Als je nu deze CD’s op je toestel zet zal je zien dat je coverflow nu mooi alle CD hoesjes laat zien.

iPhone coverflow

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

7 Responses »

 1. Hallo,

  Hartelijk dank voor deze info; daar was ik ook naar op zoek. Echter, in de map Itunes (onder ‘mijn muziek’) staan al diverse Album Art afbeeldingen. Kun je die ook ‘automatisch’ koppelen aan je itunes bibliotheek?

  Ik verneem het graag,

  groeten, René

  • Je kan eens proberen met Geavanceerd > Albumillustraties ophalen. Bij mij persoonlijk werkt dit niet echt super goed die functie, maar dat kan ook wel liggen aan het soort muziek ik luister :).

 2. ik weet hoe ik het moet doen maar als ik het doe kan ik mijn coverflow niet zien op mijn pc

 3. wow supprr bedankt dit had ik nodig :)

 4. wouw bedankt dit had ik nodig thks xx

 5. Dan moet je bovenaan het coverflow tekentje selecteren
  Dan kun je ze zien

Leave a Comment