You may want to put some text here

Database importeren

In deze tutorial leg ik uit hoe je een MySQL database kan importeren in phpmyadmin. Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken als je een backup hebt genomen van je database en je deze terug wil plaatsen.

Kies een database

Selecteer uit de lijst de database waar je in wilt importeren.

Database selecteren in phpmyadmin
Database selecteren

Database leegmaken

Vervolgens maken we onze database leeg. Als we dit niet doen en de database die we importeren bevat dezelfde tabellen als reeds in de database staan dan geeft dit problemen. Verwijderen van alle tabellen doe je zoals op de tekening. Je gaat naar databaseniveau, selecteert alle tabellen en kies dan uit de lijst verwijderen.

Database tabellen verwijderen in phpmyadmin
Tabellen verwijderen

Database importeren

Klik nu op de knop “Import”. Klik op de knop bladeren en selecteer de .sql file waarvan je de tabellen wilt importeren. Laat voor de rest al de instellingen staan op wat ze staan. Klik vervolgens op de knop “Start”. Nu zijn de tabellen geimporteerd.

Database tabellen importeren in phpmyadmin
Tabellen importeren

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

Leave a Comment