You may want to put some text here

Exchange routing groups

Als iemand vanop het internet een mail wil gaan sturen naar user1@firma.com, hetgeen een mailbox is in routing group(RG) Brussel, dan zal er eerst in DNS opgezocht worden wat een IP adres is van een mailserver voor firma.com.

DNS TABLE MX IP1

Het IP van exchange server 2(E2) zal niet voorkomen in een DNS MX record. Dit komt omdat het een interne mail server is die geen directe verbinding met het internet heeft.

Routing groups netwerk schema

Het IP adres van een mailserver van firma.com is nu gekend. De mail wordt dan via SMTP verstuurd naar E1. Als het daar aankomt zal er aan Active directory gevraagd worden waar de mailbox van user1 zich bevindt. Active directory antwoord hierop terug dat deze te vinden is op de E2 server in routing group brussel. Tussen de 2 routing groups is er een connector aangemaakt zodat de E1 server het mailtje voor user1@firma.com over de routing group connector (SMTP) naar de E2 server kan sturen. Het mailtje komt op de E2 server dan aan in de Information store service. Daar zal het mailtje blijven tot user1 bijvoorbeeld via outlook met behulp van RPC het mailtje ophaalt.

FAQ

Waarom meer dan 1 exchange server gebruiken?

  • Met veel mensen op 1 server werken geeft een zware belasting
  • Om het verkeer nog meer te spreiden kunnen we opdelen in routing groups zodat niet iedereen op 1 punt zit

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

Leave a Comment