You may want to put some text here

Firebird invalid token

Ik ben bezig met het programmeren van een PHP applicatie voor een klant die als database Firebird gebruikt. Nu kreeg ik vandaag ineens de melding Invalid token, naar mijn hoofd gesmeten. Na wat zoeken op het net en nog altijd geen antwoord gevonden te hebben, ging ik nog eens terug naar mijn query kijken.

Nu bleek dat deze error kwam door dat ik een column met als naam PASSWORD gebruikte en dit blijkt een gereserveerd keyword te zijn in Firebird. Pas dus goed op met de namen van je kolommen tijdens het uitdenken van je database structuur.

Dit is de volledige melding die ik tezien kreeg:

SQL Error (code = -104):
Invalid token.

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

Leave a Comment