You may want to put some text here

Flex op mobiele toestellen met Slider SDK

Er is altijd al een groot verschil geweest in het ontwikkelen voor mobiele toestellen of een dekstop. Deze verschillen wil Adobe gaan overbruggen door een SDK te ontwikkelen waarmee je Flex applicaties kan gaan compileren voor mobiele toestellen.

Nu zul je jezelf misschien afvragen waarom ze niet gewoon het volledige flex framework beschikbaar maken op mobiele toestellen? Dit komt gewoon omdat dit trage applicaties zou opleveren die niet aangenaam in gebruik zijn. Een belangrijk punt bij mobiele applicaties is dat ze snel moeten zijn en dit bekom je niet door het volledige flex framework te porten. Denk bijvoorbeeld maar aan tooltips in componenten, hier heb je op een mobiel toestel niet zoveel aan. Dergelijke dingen worden verwijderd en samen met enkele toevoegingen gericht op mobiele toestelen vormen ze de Slider SDK.

Meer en meer applicaties gaan op alle soorten platformen moeten kunnen draaien , denk maar aan Windows, Mac, Linux en Mobiele toestellen. Met Slider zet Adobe dus een goede stap naar iets wat het leven van veel ontwikkelaars een stuk gemakkelijker gaan maken.

Ik heb zelf vroeger ook wat bezig geweest met het ontwikkelen van applicaties voor Windows Mobile, en ik kan je zeggen dat dit geen lachertje is. Zeker niet als je weet dat je applicatie uiteindelijk ook alleen maar beschikbaar is voor Windows Mobile. Een paar jaar geleden zou dit nog niet zo’n groot probleem zijn dat je uitsluitend voor WM ontwikkelt, maar tegenwoordig zijn er zoveel verschillende toestellen: iPhone (Objective C), Andoriod(Java), Windows Mobile(C++), … en zou je voor elk verschillende systeem je code volledig moeten porten naar een andere taal.

Als we dit allemaal achter ons kunnen laten door de Slider SDK dan zou ik mij misschien wel eens terug durven te wagen aan het schrijven van enkele mobiele applicaties.

Hieronder kan je nog een volledige presentatie zien van Ely greenfield en Greg Burch die zei gaven op MAX 2009 over Slider SDK.

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

Leave a Comment