You may want to put some text here

Geld verdienen met iPhone webapps deel 2

Eén iPhone webapplicatie is niet alleen leuk om te maken maar kan jouw ook een extra zakcentje opleveren.

Het verdienen van geld in de online wereld kan vaak heel snel en gemakkelijk gaan. Vaak de simpelste ideeën brengen het meeste geld op. In dit artikel zal ik jullie vertellen hoe ik met mijn eerste webapp op 8 dagen tijd $1000 (€700) verdient heb.

Omdat het mijn eerste webapp was die ik ging maken wou ik het heel simpel houden en daarom kwam ik op het idee om een lijstje te maken van optische illusies. Als er dan op een optische illusie geklikt werdt kwam deze in fullscreen op het iphone scherm te staan.

illusionist-screenshot1

illusionist-screenshot2

Aan de applicatie zelf heb ik ongeveer een avondtje gewerkt. Ik had er ook wat Google ads opgezet om er toch wat aan te kunnen verdienen. Nadat de applicatie klaar was heb ik deze toegevoegd aan de apple webapps pagina. Dat is een pagina op de website van Apple waar je je eigen webapps kan toevoegen waardoor ze ook ineens onder de aandacht komen van de iPhone gebruikers.

Spijtig genoeg heeft het posten van een webapp nu niet meer zo’n groot effect omdat nu bijna iedereen bezig is met native apps te schrijven (applicaties die geïnstalleerd kunnen worden op de iPhone). Maar een jaar geleden was de iPhone SDK nog niet uit en dus waren deze iPhone webapps heel HOT.

Nadat ik mijn webapp had ingestuurd voor goedkeuring werdt deze de volgende dag al goedgekeurd en kreeg deze zelfs een staffpick van het apple team.

Buiten al mijn verwachtingen deed deze webapp het geweldig goed. Mijn analytics gaf op de tweede dag al een piek aan van meer dan 9000 unieke bezoekers.

Op deze tweede dag alleen al had ik met mijn analytics meer dan $300 verdient. Na acht dagen dat de applicatie online stond had ik in totaal al $1000 verdient. Niet slecht voor een applicatie waar ik een avondje werk aan gehad heb.

adsense-inkomsten-webapp

Het geld verdienen met webapps is iets moeilijker dan een jaar geleden maar er valt zeker nog iets uit te halen.

Ik schrijf dit artikel voor al de mensen zoals mij, die streven naar een volwaardig maand inkomen via internet. Dit soort zaken zijn het bewijs dat het wel degelijk mogelijk is om te leven van het internet.

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

2 Responses »

  1. Even een vraagje.
    Was koste deze applicatie en wat moest daar van afgedragen worden aan apple?
    Alvast bedankt

    • Mijn webapp gebruikte Google adsense dus daar moet je niets van afgeven aan Apple. Je moet enkel een percentage afgeven als je je applicatie wilt verkopen in de appstore.

      De applicatie zelf koste niets aangezien ik ze zelf had geschreven :)

Leave a Comment