You may want to put some text here

Google introduceerte eigen besturingssysteem

google-chrome-osEen klein jaar na het uitbrengen van een eigen browser kondigt Google hun eigen besturingssysteem aan dat door het leven zal gaan als Chrome OS.

Chrome OS zal een zeer licht besturingssysteem worden waarin internet centraal staat. Google gaat met dit opensource besturingssysteem proberen de markt van de netbooks te veroveren en ik denk dat ze zelfs een goede kans maken om te slagen.

Als je nadenk wat mensen met een netbook doen, dan is dat vooral internetten, foto’s bekijken, … . Hiervoor zou dus Chrome OS perfect zijn. De netbooks zouden veel sneller werken met Chrome OS dan met Windows omdat het zo minimalistisch is. Minimalisme wil zeker niet zeggen dat het slecht is. Want geef toe, wie gaat er bijvoorbeeld Windows movie maker gebruiken op een netbook.

Het mooi aan dit nieuwe systeem is dat het op linux gebaseerd is en dat het volledig opensource is wat garand staat voor heel wat hack en mod plezier.

En misschien wel het belangrijkste punt: het is gratis. Wat ervoor zal zorgen dat de netbooks weer heel wat goedkoper zouden worden. Als ik het zo even bekijk wat de notebook nu kosten dan zou je de prijs gemakkelijk moeten kunnen terug brengen naar een €200 a €250 voor een netbook.

Begin 2010 zouden de eerste netbooks moeten verschijnen met Chrome OS erop. Ik kijk alvast uit naar de eerste exemplaren.

Hier kan je het artikel van Google zelf lezen.

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

1 Responses »

  1. er zijn van acer en/of asus geloof ik, al laptops met een netbook variant van ubuntu.. dus ook gratis, en ja inderdaad goedkoper.

    scheelt helaas niet veel, omdat veel fabricanten dikke oem sleutels kopen en dus niet letten op 1 of 2 netbooks/laptops meer/minder

    zonde dat google zich met linux moet mengen om het zover te krijgen, ubuntu/cannonical deed het opzich al erg goed aangezien ze van niets naar iets zijn gegaan (er was immers geen linux op laptops/etc beschikbaar, en nu met ubuntu ge-pre-installeerd.

Leave a Comment