You may want to put some text here

Incrementele backup maken

Vaak wordt voor het maken van backups allerlei dure software gekocht terwijl je vaak een simpele variant kan maken met enkele lijnen batch code(Windows). Wat we hier gaan doen is een backup maken die telkens alleen de bestanden gaat kopieƫren die veranderd zijn. Dit kan je dus gebruiken om een identieke kopie van je bestanden bij te houden op een andere schijf of in een andere map. Het voordeel hiervan is dat het niet telkens alle bestanden gaat kopieƫren maar alleen degene die veranderd zijn sinds de laatste backup.

Om over te gaan naar de praktijk open je notepad en typ je de volgende code in.

@echo off
xcopy "c:\xampp\htdocs" "d:\backups\webserver" /E /H /R /Y /I /D
cls

Met deze code ga ik een backup maken van de map htdocs naar de map webserver op mijn d: schijf. Verander even zelf de paden van welke map naar waar je wilt backuppen. Daarna sla je dit bestand op je bureaublad op als backup.bat. Als je nu dubbelklikt op het bestand zal Windows een incrementele backup maken.

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

1 Responses »

 1. Het werkt goed, alleen op de backup schijf wordt de BACKUP_BAS map neergezet als verborgen…

  Deze BAT heb ik gemaakt.

  @echo off
  xcopy “d:\” “k:\BACKUP_BAS\” /E /H /R /Y /I /D
  cls

  en

  @echo off
  xcopy “e:\” “k:\BACKUP_BAS\” /E /H /R /Y /I /D
  cls

  Wanneer ik op de K schijf kijk is de map verborgen… Heb je hier een oplossing voor? Want ik wil verder om de K volledig op de L schijf te zetten, zeg maar een clone van K..

Leave a Comment