You may want to put some text here

iPhone terugverdienen met programmeren

Tijdens mijn slapeloze nacht van gisteren was ik nog eens aan het denken welk leuk nieuw projectje ik eens kan gaan doen. Ik was er al langer over aan het denken om me eens te verdiepen in objective-c.

Voor de mensen die objective-c niet kennen. Het is een programmeertaal die gebasseerd is op c maar waarbij je wel alle mogelijkheden hebt om OOP te programmeren. Zeg maar een object-georienteerde C. Deze taal wordt onderandere gebruikt om programma’s te schrijven voor Mac OS en de iPhone.

Dus kwam ik op het idee. Als ik nu eens een boek kopen over het ontwikkelen van iPhone applicaties. Ik leer objective-c programmeren en ik schrijf een eigen applicatie voor de iPhone die ik vervolgens verkoop in de app-store. Hoelang zou het duren om de prijs van een iPhone en van het boek te samen terug te verdienen.

Het boek dat ik ga kopen is Beginning iPhone development en het kost een €20.

beginning-iphone-development

Als we daar de prijs van een iPhone bijrekenen (een €600) dan komen we op €620. Hoelang zal het dus duren vanaf het moment dat ik het boek koop om €620 te verdienen met iPhone development. Ik ben zelf eigenlijk best wel eens benieuwd naar het resultaat.

Als er nog mensen geïnteresseerd zijn laat het mij dan zeker weten. Dan kunnen we er een wedstrijdje van maken :D.

Jullie horen hier binnenkort meer over…

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

Leave a Comment