You may want to put some text here

Je WordPress blog inkomsten verdriedubbelen

Zou het niet geweldig zijn moest je de inkomsten van je site, zonder veel tijd te investeren, kunnen verdriedubbelen. Het klinkt inderdaad te mooi om waar te zijn maar het is mogelijk. Altans als je een WordPress blog hebt. Als je geen WordPress hebt, geen paniek, dan is het ook mogelijk maar dan zal je wat tijd moeten investeren om zelf wat te programmeren.

Wat heb je nodig

Wat we gaan gebruiken om ons doel te berijken is een plugin die het mogelijk gaat maken om je blog automatisch te vertalen met behulp van de google translator.  Het komt er eigenlijk dus op neer om deze gratis Global Translator plugin te installeren.

Waarom zou dit mijn inkomsten gaan verhogen?

Geld in euro'sHet mooie aan dit systeem is dat  als er een bepaalde pagina nog niet vertaal is dat Global Translator die pagina gaat vertalen en vervolgens gaat cachen op je server. De volgende keer dat iemand die pagina wil bekijken in die taal zal het gecachte bestand getoond worden. Dit wil dus zeggen dat Google deze pagina’s automatisch gaat opnemen in de index.

Doordat je pagina onder verschillende talen geïndexeerd wordt zal jouw website ook door een veel groter publiek gevonden en bezocht worden. Wat je hier kan uit afleiden is: meer bezoekers, meer inkomsten.

Welke talen zijn beschikbaar

Momenteel heb ik maar een aantal talen aanstaan van al de veschillende talen die mogelijk zijn. Er zijn zelfs dit jaar nog extra talen toegevoegd aan de Google Translator zoals  Turks, Thais, Hongaars, Estonian, Albanees en Maltees. In het totaal zijn er 41 talen beschikbaar wat neerkomt op 1640 taal combinaties. Dit wil zeggen dat je met die talen 98% van alle internet gebruikers de mogelijkheid geeft om jouw website te lezen.
Stel jezelf maar eens de vraag als je een nederlands website hebt: Hoeveel procent van de wereldbevolking kan mijn website lezen? In het geval van nederlands zal je nog niet eens aan 1% geraken. In therorie zou je dus als je alle talen van de Global Translator aanzet een verhoging van 9600% van je inkomsten krijgen :D.

Hieronder zie je een voorbeeld van de talen die ik nu in mijn zijbalk heb staan:

Vertaal mogelijkheden

Is dit toepasbaar op mijn website?

Voor je deze plugin gaat gebruiken moet je jezelf wel eens afvragen of dit wel nut heeft voor jouw websites.
Stel je hebt een website over “fuiven op het platteland” (Ok ik weet het, het is een slecht voorbeeld :D). Denk je dat een engelsman laat staan een chinees in dit onderwerp geïntereseerd is? Ik denk het persoonlijk niet.
Maar als je bijvoorbeeld een website hebt met meer technische informatie zoals deze website dan kan dit wel nuttig zijn.

Wat heeft het mij opgeleverd?

Op een twee maanden tijd is mijn bezoekersaantal verdubbeld net als mijn inkomsten. Nu zal je denken: verdubbeld…ik dacht dat mijn inkomsten gingen verdriedubbelen. Dit komt omdat ik momenteel op mijn website nog geen 20% van de vertalingen heb aanstaan waardoor ik nog niet aan de 3x zit. Zou ik dus alle talen opzetten dan geraak ik zelf aan de 5 to 6 maal mijn inkomsten maar alles op zijn tijd. Je kan zoiets beter rustig opbouwen.

Analytics bezoekers aantal

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

5 Responses »

  1. Хотелось бы увидеть продолжение…

  2. Да, жаль, что обновления на блоге происходят не так часто, как хотелось бы.

  3. Хотелось бы увидеть продолжение…

  4. Знакомый посоветовал зайти на этот блог и явно не зря.

Leave a Comment