You may want to put some text here

Koppeling tussen adsense en analytics

Het heeft een hele tijd geduurd, maar nu is het eindelijk zover. Google heeft de koppeling tussen adsense en analytics ook mogelijk gemaakt voor de Belgische webmasters.

Met deze mogelijkheid ga je eindelijk perfect kunnen zien welke pagina’s of artikels het meeste opbrengen en welke bronnen het beste opbrengen. Dit is een machtige combinatie als je weet hoe je de gegevens moet interpreteren.

Hoe activeer je deze combinatie

Als je zoals mij inlogt onder adsense en analytics met twee verschillende email adressen. Dan zal je eerst het email adres waarmee je op je adsense inlogt moeten toevoegen aan analytics als administrator-account.

Dit doe je door bij analytics op de overzicht pagina onderaan op Gebruikersbeheer te klikken.

Gebruikersbeheer

Kies vervolgens voor Gebruiker toevoegen. In dit scherm vul je je email adres in waarmee je inlogt in je adsense-account. Kies by Toegangstype voor accountbeheerder.

Gebruiker toevoegen

Gebruiker-gegevens

Druk nu op Wijziging opslaan. Nu ben je klaar voor de koppeling zelf de gaan maken.

Standaard is de koppeling tussen de twee programma’s niet actief. Om de koppeling in te stellen ga je naar Google adsense. Op de eerste pagina zie je normaal het volgende.

adsense integreren

Klik nu op de link “Integreer uw Adsense-account met Google Analytics”.

Volg nu gewoon de stappen die Google u voorschotelt. Nadat je alle instellingen hebt gedaan is het nog wat wachten totdat Google je analytics rapporten bijwerkt.

Je zal zien dat je bij je adsense een extra tabje hebt bijgekregen met als naam Adsense-opbrengst.

Adsense tab

Bij mij is er voor het moment ook nog niet veel tezien omdat ik de koppeling ook nog maar juist geactiveerd heb.

Hier krijg je nu per pagina/zoekwoord/referer de volgende gegevens tezien:

  • Adsense-opbrengst
  • Aantal kliks
  • Adsense pagina vertoningen
  • Adsense CTR
  • Adsense eCPM

Dit is dus gewoon geweldig aangezien je nu echt gaat kunnen analyzeren welke onderwerpen op je site het meeste kliks krijgen. Of bij welke onderwerpen er het meeste betaald wordt per klik.

Hopelijk bezorgt de adrenaline die deze nieuwe feature veroorzaakt mij geen slapeloze nacht. Mijn da.. euhm nacht kan al niet meer stuk.

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

1 Responses »

  1. Heel interessant artikel. Dit was nu eens iets dat ik nog niet wist :)

Leave a Comment