You may want to put some text here

Lettertypes downloaden en installeren in Vista

Als je de standaard lettertypes een beetje beu bent en je wilt eens een ander font (lettertype) gebruiken in je Photoshop, Word of welke andere software dan ook. Dan is downloaden en installeren van nieuwe lettertypes zeer simpel. Eerst gaan we naar één van de honderden sites moeten gaan waar we gratis lettertypes kunnen downloaden. Een website die ik vaak gebruik is dafont .

Ga naar de website dafont en download hier een nieuw lettertype. Nu dat je het lettertype bestand op je computer hebt staan moet je het nog installeren op je systeem. Hiervoor ga je naar Start > Configuratiescherm. Vervolgens dubbleklik je op Lettertypen, waardoor er een venster opent met alle lettertypen die op je computer geïnstalleerd staan. Druk in het vensterdeel waar de lettertypes staan met je rechtermuisknop in een wit deel van het venster. Onderaan het popupmenu zal je zien staan “Nieuw lettertype installeren…”.

Nieuw lettertype isntalleren

Klik hierop waarna je een schermpje krijgt te zien waarmee je het nieuwe lettertype bestand moet selecteren dat je eerder in deze tutorial hebt gedownload. Na het selecteren druk je op de knop Installeren.

Lettertype toevoegen

Nu is het nieuwe lettertype geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Voor te testen open je Word, Photoshop of iets dergelijks. Nu zal je tussen het lijstje met lettertypes je nieuwe lettertype te zien zijn.

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

32 Responses »

 1. Oke! Cool! Echt waar die lettertypen zijn vet! Je kunt ook gewoon supergave lettertypen, zoals van VonDutch, Pokemon etc.
  Super!

 2. ik wil een cool lettertypes

 3. Heee!
  Als ik een lettertype toe wil voegen in dat schermpje. Kan ik geen lettertype selecteren. Want waar in jou voorbeeld ”Billo (True Type)” Staat bij mij geen lettertypes gevonden. Komt dat omdat ik mijn gedownloade lettertype op heb geslagen in ontvangen bestanden? Waar moet ik het wel opslaan?
  xKim

 4. Het maakt niet echt uit waar je hem opslaat. Maar als je hem in “ontvangen bestanden” hebt opgeslagen moet je in het schermpje “Lettertype toevoegen” eerst naar de map “ontvangen bestanden” navigeren.

 5. bij mij staat hij niet tussen de lettertype´s als ik heb gedownload heb :(

 6. HHHAAAii !
  Ik heb een Engelstalige PC en ik vind het configuratie scherm niet !
  HELP !
  x.

 7. Het confugiratie scherm heb ik gevonden ! Ik heb ook al lettertypes gedownload maar ze komen niet in dat tweede schermpje om ze te installeren !!!
  Hoe los ik DIT op ???
  Help me !

 8. Waarom zie ik hem niet in mijn map staan bij lettertypen downloaden…mijn map is elke keer leeg terwijl hij er wel in staat!
  ik snap het niet waarom het bij iedereen wel lukt maar bij mij niet.
  kun je maar bepaalde lettertypes kiezen?

 9. Aargh na 2 uur prutsen krijg ik idd de lettertypes nog steeds niet gevonden de computer geeft steeds aan dat ik geen lettertypes heb in de map waar ik ze wel degelijk in heb opgeslagen…
  als iemand me kan helpen…

  thanks!

 10. ok…. al bij al dan toch gelukt,

  ik was vergeten de bestanden eerst uit te pakken

  Grtz,
  Tim

 11. bij mij kan hij de lettertype niet vinden waar billo bij het voorbeeld staat. ik lees dat er meerdere mensen het niet weten. Wie weet het wel?????

 12. Je moet zien naar waar je je lettertype download. Bij mij komen mijn downloads standaard op mijn desktop te staan. Wat je ook kan doen is als je het bestand download , kiezen voor “Save As” en dan kan je zelf een locatie kiezen waar je het lettertype bestand kan opslaan. Zo weet je bij het venster lettertype openen naar welke map op de computer dat je moet gaan.

 13. dat heb ik al gedaan maar hij kan de lettertype op de één of andere manier niet pakken in die map hij zegt dan “geen lettertype gevonden” ook als ik hem in de goede map heb.

  wat nu dan?

 14. Welke extensie heeft het lettertype bestand dat je hebt gedownload Lee?

 15. het is een .zip bestand

  als ik de map in mijn bureaublad heb staan en wil openen zegt hij het volgende:

  Fout van gecomprimeerde mappen

  Kan de map niet openen.
  de gecomprimeerde map C:\Users\(mijn naam)\Desktop\vtks_revolt.zip is ongeldig

  misschien ligt het daar aan

  al vast bedankt voor uw hulp.

 16. Je moet inderdaad eerst de zip extracten maar aangezien hij een foutmelding geeft bij jou kan je best eens een ander font downloaden.

 17. ik snap niet wat u nu zegt

 18. Je moet dubbelklikken op het zip bestand en het bestand dat daar inzip moet je op je bureaublad zetten.

 19. super, hij doet het!!

  Heel gaaf en echt bedankt!!

  dit wou ik al heel lang!

 20. nog één vraag
  nu heb ik de pictogrammen op het bureablad staankan ik ze gewoon in de map lettertype zetten? en moet die andere map waaruit je ze gehaald hebt ook in die lettertype map of kan die verwijderd worden?

 21. De map zelf moet je niet mee kopieëren, alleen het bestand zelf is genoeg.

 22. zelfde probleem, ik zie geen lettertypes in het schermpje, maar als ik mijn zip-bestand dubbelklik krijg ik een word bestand… kan het dus niet uitpakken wat nu?

  bvd marja

 23. bij het veldje om lettertypes te selecteren om te installeren kan ik trouwens helemaal niet bij mijn bureaublad komen, alleen in C: ???

 24. Heej
  ik kan ze wel installeren enzo maar als ik ze dan in word wil gaan gebruiken dan krijg ik dat de schijf te klein is.. maar dat kan helemaal niet want er is nog heel veel ruimte over ???
  Wie kan mij hiermee helpen??

  xsigourney

 25. Nou ik vind heb best relax maar de letters zijn gewoon veelste klein man!

 26. Heei,
  Ik heb hem in ‘mijn ontvangen bestanden’ staan, alleen hij kan bij lettertype toevoegen niks vinden!!
  dan staat er ‘Geen lettertypen gevonden’!

 27. Ik heb nieuwe lettertypes gedownload, staan in de juiste map (windows\fonts), maar ze zijn niet zichtbaar in Word… Wie weet hoe ik dit oplos?

 28. Als ik een lettertype download dan krijg ik dat in een zip-bestand hoe kan ik dat in een lettertypebestand krijgen?!

 29. Danku zeer hartelijk!!
  Nu kan ik eindelijk mooie Hebreeuwse tekentjes gaan tikken.. khad echt wel tien fonts gedownload, en ik maar niet snappen waarom ik ze niet op mn beeldscherm zag..

  Nogmaals hartelijk dank! :)

 30. ik kan het niet intalleren er staat steeds: het kan niet geopend worden omdat er problemen zijn met het bestand.

Leave a Comment