You may want to put some text here

Mobiele websites voor alle toestellen

Steeds meer en meer van het internetverkeer komt voort uit het gebruik van mobiele toestellen. Dat is op zich niet zo vreemd. Wat wel vreemd is, is dat men in Beligë en in Nederland nog steeds niet goed door heeft dat dit echt wel belangrijk aan het worden is. En wanneer er dan toch iets voor gedaan wordt, dan is het enkel voor iPhone en iPod touch. Het is een goed begin, maar het is zeker niet voldoende.

Als we even naar het diagram hieronder van Smashing Magazine kijken, dan zien we dat slechts een 28% van het mobiele verkeer door iPhone toestellen gegenereerd wordt.

Mobiel internet gebruik

Nu was ik vorige jaar aan het zoeken naar een goede oplossing voor een Mobiele website te ontwikkelen, maar blijkbaar bestaat dit gewoon nog niet. Voor iPhone zijn er voldoende frameworks te vinden, maar al degene die ik getest heb werken helemaal niet op andere toestelen, laat staan oudere PDA’s e.d.

Vandaar dat ik zelf een framework ben beginnen ontwikkelen 2 jaar geleden. De eerste versie van mijn mobiele website framework kan je hier kopen. Zoals je kan zien aan het aantal verkopen was er wel heel wat interesse in een dergelijk script.

Nieuwe versie

Nu een jaar later en met een berg feedback heb ik de 2de versie van het script klaar.
Het script heeft niet alleen meer mogelijkheden, maar is ook veel gemakkelijker uit te breiden en aan te passen. Zo is het nu bijvoorbeeld mogelijk om eigen themes en plugins te maken. In de filmpjes hieronder kan je wat voorbeelden zien van wat er mogelijk is met dit nieuwe framework.

Integratie en gebruiksgemak

De integratie is heel gemakkelijk en voor de gebruiker is dit de ideale oplossing. Ik zie vaak website die een apart domein gebruiken voor hun mobiele website, maar als je even nadenkt dan is dit voor een gebruiker toch niet echt gebruiksvriendelijk.

Met mijn framework is het zo dat de gebruik nog altijd naar hetzelfde domein surft, het script zal dan automatisch detecteren of de gebruiker de mobiele website nodig heeft of de gewone website en deze automatisch tonen.

Wat betreft het integreren in je website is mijn script super gemakkelijk. Je moet geen extra domein of iets dergelijks aanmaken. Het enige wat je moet doen is een map uploaden en de volgende lijn code bovenaan in je index.php toevoegen, en je bent klaar.

include “mobile/bootstrap.php”;

Nieuwe versie downloaden

De nieuwe versie van mijn mobiel framework is ook te koop op CodeCanyon voor $20 (€13,5). Heb je nog tips of vragen, laat ze mij dan zeker weten.

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

1 Responses »

  1. Een mobiele website heb ik nog niet maar wie weet kan ik bovenstaand artikel hierbij gebruiken

Leave a Comment