You may want to put some text here

Multimania 2009

Multimania 2009 is weer achter de rug en ik kan zeggen dat een weer een zeer goede editie was. Dit jaar was het event opgedeeld in 2 dagen. De eerste dag waren er allerlei workschops te volgen. Meestal heel veel praktische voorbeelden die getoond werden en soms ook voorbeelden die je stap voor stap mee kon opbouwen op je eigen laptop.

expo-kortrijk

Hieronder krijg je een overzicht van welke sessies ik volgde en wat we daar juist gezien hebben.

The hidden gems of Flash video

In deze sessie is er wat dieper ingegaan op de mogelijkheden van flash video. Persoonlijk sprak dit mij wel aan omdat dit iets is waar ik bitter weinig kennis van had en waar ik wel eens wat meer over wou weten.

Er is vooral aandacht besteed aan dat een video interactief kan omgaan met content van je website. Dit kan je doen met cue points. Dit is een bepaald punt in je video waarop je een actie kan ondernemen. Bijvoorbeeld als je op minuut x van de video komt moet er naast die video tekst x getoond worden. Zo kan je naast je video nog eens extra inhoud tonen met uitleg over wat er in de video tezien is.

Er is ook een voorbeeld getoond hoe je de After effects motiontracking kan gebruiken op het flash platform.

Als laatste hebben we de flash media server bekeken om te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Een mooi voorbeeld is het live streamen met een webcam. Misschien zorg ik er volgend jaar wel eens voor dat ik zo’n opstelling maak zodat jullie live hier op de site kunnen volgen wat er op multimania 2010 gebeurt.

Steampunk Flex, BlazeDS and PDF

In deze workshop hebben we een kleine flex applicatie gemaakt die gebruik maakte van motiontracking op een webcam stream. Vervolgens hebben we met realtime-messaging en image encoding, gegevens naar een PDF gestuurd.

motion-tracking

De applicatie was een kleine applicatie waarmee je een western wanted poster kon maken. Eerst moest je met je gezicht voor de webcam gaan zitten waardoor er automatisch een snor en een hoetje op je hoofd werdt geplakt met behulp van motiontracking. Hierna kon je een foto nemen en vervolgens werdt deze foto samen met enkele gegevens naar een PDF template geschreven.

pdf-voorbeeld1

Op het einde van de sessie hebben we dan ook nog en stukje gezien over pixelbender filters en hoe je deze gebruikt in Flex.

Adobe CS4 Time Savers (Web)

In deze sessie hebben we heel wat praktische tips gezien hoe je sneller en efficienter kan werken met CS4. En ik moet zeggen dat er echt geweldige dingen tussen zaten die mij heel wat tijd en geld gaan besparen. Welke tips we juist allemaal gekregen hebben zal ik nog wel eens in een apparte tutorial behandelen.

Dag 2 Adobe’s opening keynote

De keynote was zoals elk jaar weer geweldig. Enkele sneak previews van wat er aan zit te komen. Een voorbeeld hiervan is de Adobe Storyteller applicatie. Hiermee kan je storyboards gaan samenstellen in groep (online en offline). De teksten worden automatisch gesynced tussen de clients enzoverder. Een zeer mooie en handig applicatie voor de mensen in de filmwereld maar persoonlijk ben ik er weinig mee.

Remember the Magic!

Dit was een van de sessie waar ik het meeste naar uitkeek. De grote Aral Balkan die nu al voor het vierde jaar op rij op multimania zijn naam mocht waar maken. Het begon al meteen goed met een liedje waarmee hij zijn “liefde” uitdrukte voor het Microsoft team.

aral-balkan

De sessie “Remember the magic” ging over dat we niet mogen vergeten waarom we ooit zijn beginnen programmeren/designen.

Flash Platform Next!

Praktisch voorbeeld hoe je snel met behulp van het flash platform applicaties kan schrijven.

CS4 Work Flows

Infomatieve sessie hoe je het beste de verschillende CS4 pakketten samen kan gebruiken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een layout in Photoshop met layers op de bouwen. Als je die PSD dan importeerd in Flash dan zal je mooi al die layers op je tijdlijn in flash te zien krijgen. De Flash gebruikers onder jullie zullen wel weten dat dit vroeger niet zo was en dat dit een dikke PITA was om layouts van Photoshop naar Flash over te zetten.

Larian Studios – A Belgian gaming company

Swen Vincke kwam vertellen over de moeilijkheden waarmee gaming bedrijven vandaag de dag te kampen krijgen en hoe je hiermee om kunt gaan. Larian Studios zijn onderandere de makers van het spel Divinity.

Workshop: How do i start my own company

Hier ga ik geen woorden aan vuil maken. Een uur reclame en meer was er niet aan.

Producing E-learing content with CS4

Een bedrijf uit Noorwegen kwam vertellen over hoe zij in Noorwegen met behulp van PDF’s cursussen aanbieden aan studenten.

CS4 Time Savers + Technology sneaks

Sessie met Jason Levine en Paul Burnett over CS4 Time Savers.

adobe-2m09

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

1 Responses »

Trackbacks

  1. Mobile applicaties maken met Flash lite | ComputerFAQ

Leave a Comment