You may want to put some text here

Paginanummering toevoegen in Word

Door het volgen van de vollende stappen kan je pagina nummering toevoegen aan een Word-document.

Schakel koptekst en voettekst in.

Office Word koptekst en voettekst gebruiken

Nadat je op “koptekst en voettekst” hebt geklikt, staat je cursor in de koptekst. Als je bijvoorbeeld de paginanummering aan de rechterkant in de voettekst wil plaatsen dan doe je het volgende. Om met de cursor naar de voettekst te gaan druk je op je keyboard op pijltje naar beden. Nu zal je cursor in de voettekst staan. Vervolgens druk je 2 X op de tabtoets van je keyboard. Hierdoor zal je cursor aan de rechterkant van je voettekst komen te staan. Druk nu op het icoontje dat aangeduid staat op de afbeelding hieronder.

Office Word nummering invoegen
Pagina nummering invoegen

Nu zal de paginanummering in de pagina te zien zijn. Klik op de “Sluiten” knop. Hierdoor zal je uit de voettekst gaan en terug naar het document zelf. Als je daarna paginas bijmaakt of bewerkt dan zal de paginanummering automatisch¬†aangepast ingevuld¬†worden.

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

1 Responses »

  1. Een typisch voorbeeld van overdreven moeilijk doen.
    Je weet toch dat je ook via Beijing in Rome terecht kan komen?

    Een makkelijkere manier is, INVOEGEN (zie werkbalk naast BEELD) en dan simpel weg PAGINANUMMERS…

Leave a Comment