You may want to put some text here

Popcorn Hour harde schijf blijft draaien

Na het updaten van mijn Popcorn hour naar de laatste firmware versie had ik ineens het probleem dat mijn harde schijf altijd bleef draaien. En als ze al stopte dan begon het na een 10 tal minuten terug opnieuw. Als je weet dat mijn popcorn hour vlak naast mijn bed staat dan weet je wel dat er aangenamere geluiden zijn om mee in slaap te vallen.

Na wat zoeken bleek dat er wel meer mensen hier last van hadden. De tip die steeds terug keerde was het uitschakelen van een nieuwe NMT applicatie “Casgle”. Na dit geprobeerd te hebben was er bij mij niet echt een verschil te bespeuren.

Dus ben ik zelf maar eens wat gaan rond zoeken in het popcorn hour systeem. Het probleem bleek een cronjob te zijn die elk uur uitgevoerd werdt. Deze is te vinden onder etc/cron.hourly.

Wat ik gedaan heb is een backup van dat bestand gemaakt en vervolgens het bestand leeg gemaakt. De volgende commando’s kan je uitvoeren als je inlogt op je PCH met telnet:

cd etc
cp cron.hourly _cron.hourly
echo "" > cron.hourly

Nu is de vraag natuurlijk: Zat er niets belangrijks in die cronjob? Nee, de cronjob maakte elke uur connectie met een netwerk time server om ntp clients up to date te houden. Als je achteraf deze wijziging ongedaan zou willen maken dan kan je dit met het volgende commando:

cp _cron.hourly cron.hourly

terminalschermsnapz001

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

Leave a Comment