You may want to put some text here

Slackware

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, slackware is zeker geen distro die je als linux groentje even gaat verkennen. Alle configuraties moeten gebeuren met een editor zoals vi of andere. Dus verwacht zeker geen mooie wizards e.d. Slackware leunt hiermee sterk aan tegen Unix en BSD.

Het voordeel van dit OS is wel dat je alles naar eigen hand kunt zetten. De werking van linux zal ook duidelijker worden door het gebruiken van dit distro.

De installatie is zeker geen probleem normaal. Alles is mooi via menu structuur gemaakt. Hardware e.d. wordt normaal ook goed herkend. Software installeer je door middel van *.tgz files (slackware packages), of met de source code. RPM kan, maar is af te raden.

Om af te sluiten zou ik zeggen, wil u linux echt leren kennen? Download dan slackware. Maar begin er niet aan met een goede basis kennis van linux.

Meer informatie
Homepage www.slackware.com
Architectuur i486, alpha, sparc
Download Download linux Slackware

Screenshot van Fedora distro
Een screenshot van linux Slackware

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

Leave a Comment