You may want to put some text here

Twitter via SMS

Als je niet over een GSM/smartphone beschikt met mobiel internet dan zit je een beetje vast aan je gewone desktop computer om een nieuw twitter bericht te posten.

Hier is echt een oplossing voor. Je kan namelijk nieuwe twitter posts doen via een SMS. Het ontvangen van twitter berichten via SMS is echter enkel mogelijk als je Amerika, England, Canada of Nieuw zeeland woont. Dit is denk ik niet zo’n probleem aangezien het toch vooral gaat om even een nieuw twitter bericht posten.

Om het posten van een twit via SMS te activeren log je in op twitter en ga je naar de devices pagina. Geef hier je telefoonnummer in inclusief je landcode. Als ik me niet vergis dan is dit voor Nederland +31 en voor Belgiƫ +32.

Om je toestel te bevestigen stuur je een SMS met de code naar het genoemde Twitter-nummer. Als je nummer geverifeerd is kan je berichten gaan posten door een SMS te sturen naar het Twitter-nummer.

Dat prijs die je betaald per bericht is het gewone tarief van je provider.

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

9 Responses »

 1. Voor Nederlandse gebruikers is sms2tweet (http://sms2tweet.nl/) misschien een optie. Dan hoef je niet duur naar een buitenlands nummer te SMS-en. Sommige operators brengen daar namelijk veel voor in rekening!!

 2. hee k heb geprobeerd maar je meot een land aangeven en NL staat er niet bij?

 3. Ik betaal aan smsen naar het buitenland net zo veel als 1MB mobiel internet. Ben ik uiteindelijk niets goedkoper uit.

  De dienst http://www.sms2tweet.nl is ook niet echt goedkoop. Ik betaal standaard 5ct om te smsen waarbij sms2tweet daar nog eens 25ct boven op doet.

  • Ik gebruikte sms2tweet ook, ze beweren dat het gratis is, maar dat is helemaal niet het geval. Ook als je de gratis optie hebt aanstaan betaal je 25 cent extra.

 4. Be staat er ook niet bij. Is er een ander alternatief?

 5. Hmm, raar dat twitter Nederland er niet bij heeft gezet aangezien er toch +200,000 twitteraars zijn. Misschien hebben ze ons kleine landje over het hoofd gezien. whehe

  Ik hoop dat ze NL en BE er snel bij zetten want andere goedkope alternatieven zijn er niet.

 6. Ik zie helemaal geen mogelijkheid om een nummer met +32 in te tikken op die device pagina. Kan iemand me helpen?

 7. Ik wil hier toch even m’n gal uitspuwen over al die zogenaamde ‘gratis’ apps.

  Ik heb 2 maanden Ping.fm gebruikt, wat eigenlijk een zeer handige applicatie is:
  -je stuurt een sms naar een bepaald nummer
  -Ping.fm post het bericht op de gewenste Sociale Netwerken
  (die je vooraf ingesteld hebt)

  bij het instellen van je GSM-nummer, staat duidelijk te lezen dat er ‘geen extra kosten worden aangerekend’, en dat de ‘normale tarieven’ gelden…

  Wat hier natuurlijk niet bij vermeld staat is, dat je wel een buitenlands sms’je betaalt, en datje dus lelijk voor choco kan staan op ‘t einde van de maand.

  Waarschijnlijk zijn er veel mensen die ietwat oplettender zijn dan ik op dit soort dingen, maar ik wil mensen er toch even voor waarschuwen :) (mijn factuur was plots 20 euro duurder geworden, is niet echt prettig als je moeder hem ontvangt :p)

  Ondanks dit alles wil ik toch nog even zeggen dat Ping.fm een leuke app is als je hem online gebruikt of via mobiel internet!

  Grts
  B.

 8. Maar al m’n volgers zijn Nederlands, dan heeft het toch geen zin om een tweet te posten?

Leave a Comment