You may want to put some text here

Twitteren, waarom niet?

twitter-logoHet fenomeen twitteren bestaat nu al wel even maar ik ben er zelf nooit echt mee bezig geweest. Ik had ongeveer wel een idee wat het was maar waarom iemand het zou doen snapte ik nog niet goed. Daarom ben ik mezelf maar eens gaan verdiepen in het Twitteren.

Wat is Twitter?

Wat is Twitter nu eigenlijk? Je kan het best vergelijken met een combinatie van SMS, MSN en een forum. Dat klinkt ingewikkeld maar dat is het helemaal niet. Het idee is, jij kan mensen volgen op Twitter waardoor jij op je Twitter homepage alle twitters krijgt te zien van de mensen die jij volgt. Uiteraard kan je zelf ook twitter berichten schrijven. Zo’n bericht bestaant uit maximum 140 characters. Als je mensen hebt die jouw dan volgen krijgen zij deze berichten ook op hun homepagina te zien.

Zo kan je dus mensen zoeken die dezelfde interesses hebben als jouw en deze volgen. Zo blijf je op de hoogte waarmee ze bezig zijn.

Hieronder zie je een voorbeeldje hoe die Twitter berichten eruit zien.

twitter-screenshot

Waarvoor Twitter gebuiken?

Nu is de vraag natuurlijk waarom zou je beginnen met Twitteren? Ik gebruik Twitter niet echt voor mijn persoonlijke bezigheden maar voor mijn professesionele. Ik heb bijvoorbeeld een Twitter account voor mijn bedrijf (Sitebase). Ik Twitter dus vooral over waarmee ik bezig ben op IT/Computer gebied. Ben ik bijvoorbeeld aan een nieuw project bezig dan zal je dit als eerste weten als je mij volgt op Twitter.

Hierbij komt nog eens het voordeel dat als de berichten maximum 140 characters lang mogen zijn, hierdoor zijn alle berichten to the point. Zo wordt je dus in een oogopslag op de hoogte gebracht waar andere mensen die jij volgt mee bezig zijn.

Marketing

Wat er natuurlijk niet vergeten mag worden is de marketingwaarde van dit soort sociale platformen. Omdat je er vanuit kan gaan dat de mensen die jouw volgen geïnteresseerd zijn in wat jij te vertellen hebt en waarmee je bezig bent, kan je dit zien als een geweldig marketingplatform.

Stel ik lanceer een nieuwe website en ik heb 500 mensen die mij volgen op Twitter. Als ik nu op Twitter ga vertellen.

“Juist een nieuwe website gelanceerd www.blablabla.com”

Dan mag je er zeker van zijn dat van die 500 mensen heel wat mensen een kijkje gaan nemen op die nieuwe website van jouw. Als er een paar mensen zijn die jouw nieuwe website geweldig vinden dan heb je ook nog eens de kans dat zij dit gaan door Twitteren of vertellen. Je hebt zelfs de kans dat ze op hun eigen blog een artikel gaan schrijven over jouw nieuw project/website.

Dit voorbeeldje dat ik aangaf was als je 500 “followers” hebt op Twitter. Maar beeld je maar eens in dat je dit doet en je hebt bijna 40000 Twitter followers zoals John Chow. Het effect hiervan moet ik je niet uitleggen denk ik.

Conclusie

Probeer het gewoon zelf eens, het is toch gratis. Volg wat mensen die je interessant vindt en post zelf wat Twitters. Als je mij wilt volgen kan je dit doen via Sitebase op Twitter.

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

2 Responses »

  1. Inderdaad een leuk filmpje Nancy.

Leave a Comment