You may want to put some text here

Waarom Java

javaJava is een zogeheten objectgeoriënteerde programmeertaal. Java richt zich op het maken van 2 soorten applicaties. Als eerste hebben we applets, dat zijn Java-programma’s die door een webbrowser kunnen worden uitgevoerd. Als tweede hebben we applicaties die we kunnen uitvoeren in ons besturingssysteem.

De syntax van Java is zeer gemakkelijk aan te leren en is een goede tussenstap om bijvoorbeeld van Visual basic naar C of C++ programmeren over te schakelen. Heb je al ervaring met een taal als PHP dan zal Java voor jou zeker geen probleem zijn.

Persoonlijk

Ik persoonlijk vindt de taal zeer goed om op een relatief gemakkelijke manier objectgeorïenteerd te leren programmeren. Ik heb dit namelijk zelf ook door Java geleerd.

Mobiel

Als we het over Java hebben dan denken de meeste mensen wel meteen aan GSM’s. Veel mobiele telefoon’s hebben tegenwoordig de mogelijkheid om Java programma’s uit te voeren.

Computerspellen

Tegenwoordig wordt Java ook veel gebruikt voor het programmeren van computerspellen, denk maar aan RuneScape.

Java vs JavaScript

Veel mensen verwarren Java met JavaScript, maar in feite hebben de twee talen weinig met elkaar te maken. Ondanks het feit dat beide talen op het eerste gezicht qua syntaxis op elkaar lijken, zijn er grote verschillen:

Javascript is een scripting-taal en wordt daarom vaak geïnterpreteerd. Java wordt gecompileerd.

JavaScript wordt gebruikt om een statische pagina meer dynamiek te geven. Java-applets die we ook in een browser bekijken en op sites tegenkomen zijn apparte programma’s die voor de rest geen band met de site hebben.

JavaScript werkt zonder echte declaraties van variable, Java daarentegen doet dit wel.

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

1 Responses »

  1. Een van de voornaamste redenen waarom wij met Java werken, is dat bepaalde API’s (bijna) alleen beschikbaar zijn voor JAVA.

Leave a Comment