You may want to put some text here

Webdeveloper en webdesigner resources

Een webdeveloper/designer kan vaak heel wat tijd verliezen doordat hij een bepaald stukje code moet schrijven en herschrijven voor een ander project. Toch zijn het vaak dezelfde compontenten en stukken waarmee een website opgebouwd wordt. Denk maar aan preloaders, gastenboeken, contact formulieren, enzoverder. Dus ben ik eens online gaan rondkijken of er geen website bestond waar je voor een prijsje zo’n componenten kan downloaden/kopen.

Natuurlijk kom je dan van die websites tegen zoals Hotscripts.com enzoverder maar de scripts en componenten die je daar meestal voorgeschoteld krijg zijn niet echt van die kwaliteit dat je ze in een project zou verwerken voor een klant.

Na een heel tijdje zoeken botste ik op een heel netwerk van webdeveloper/designer resources. Het netwerk bestaat uit 5 websites die de volgende resources omvatten. Enkele voordelen van deze websites die mij meteen opvielen.

  • Nette layout
  • Duidelijke website
  • Alle downloads zijn van zeer goede kwaliteit doordat ze eerst gekeurd worden
  • Lage prijs
  • Ruim aanbod van resources
  • 1 Login voor alle 5 de websites (registreer je op één website en je kan inloggen op alle websites)

FlashDen

Op de FlashDen website kan je Flash resources vinden. Denk hierbij maar aan menu’s, preloader, animaties, enzoverder. Als ik nadenk over hoeveel tijd en geld ik al heb weggegooid met bijvoorbeeld het schrijven van preloaders … Deze website lost dat probleem meteen op.

flashden

ThemeForest

Als tweede website is er ThemeForest. Hier kan je HTML/CSS en Photoshop websites layouts kopen maar ook PHP en Javascript projectjes/scripts. Stel bijvoorbeeld dat je voor een klant een AJAX contact formulier moet maken. Op deze website kan je dit kant en klaar kopen voor zo’n $6. Dit is dus iets van een €4,5 wat wil zeggen dat je dit component in 5 minuten moeten kunnen programmeren om goedkoper af te zijn als je dit zelf zou maken. Ik wil maar zeggen: je bespaart er tijd en geld mee omdat je sneller klaar zal zijn met je projecten.

themeforest_screenshot

GraphicRiver

Op GraphicRiver kan je stockphoto’s en illustraties kopen voor te gebruiken in een poster, flyer of een website layout. Zo hoef je niet telkens zelf je camera of je pen en papier boven te halen wanneer je een bepaalde foto of illustratie nodig hebt.

AudioJungle

De naam zegt het zelf al wel denk ik. Op AudioJungle kan je soundeffects en samples kopen voor te gebruiken in je eigen filmpje/liedje of Website.

audiojungle

VideoHive

Tot slot hebben we dan nog VideoHive. Hier kan je animaties en korte filmpjes vinden die je dan kan gebruiken in je eigen After Effects video of bijvoorbeeld in een DVD menu.

vh

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

Leave a Comment