You may want to put some text here

WordPress MU toont geuploade afbeeldingen niet

Vandaag was ik bezig met het opzetten van een WordPress MU (multiuser) installatie, wat je de mogelijkheid geeft om met één WordPress installatie meerdere websites te runnen. Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken om een blognetwerk op te starten, maar waarvoor ik het wil gaan gebruiken is om gemakkelijk aan klanten mijn verschillende WordPress themes te kunnen tonen. Zonder dat ik hier telkens een aparte installatie voor moet doen.

Alles verliep vlot tijdens de installatie, maar toen ik mijn eerste artikel wilde posten merkte ik dat de geuploade afbeeldingen niet werden getoond.

Ik had een vermoeden dat dit een probleem zou zijn met de rewrite regels in het .htaccess bestand. Dus dan maar eens kijken wat ik kan vinden in het htaccess bestand. Daar zag ik dat alle afbeeldingen getoond worden via een soort proxy (wp-includes/ms-files.php). Na wat testen en proberen met het ms-files.php bestand, kwam ik bij de laatste lijn die een readfile functie gebruikt om de inhoud van de afbeelding te tonen. Blijkt dat dit niet goed ondersteund wordt door mijn server. Dus heb ik de laatste lijn:

readfile($file);

Vervangen door:

echo file_get_contents($file);

En het probleem was van de baan.

The Author of this post is Wim Mostmans

Wim Mostmans heeft een eigen webontwikkeling bedrijf Sitebase waar hij voltijds voor werkt. Hij beheert ook nog enkele websites waaronder deze en een Computerforum. Blijf op de hoogte van waar Wim mee bezig is door hem te volgen op Twitter.

Leave a Comment